2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Vanwege de aanval van een vijandig tuincentrum zijn we verplicht om ons sortiment tijdelijk te beperken tot enkel planten uit onze eigen kwekerijen. Lees het volledige bericht hier.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe moet ik mijn Catalpa, bolcatalpa snoeien?

Informatie


Wanneer je een bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’ of Catalpa bungei’) niet zou snoeien vormt hij een bolvormige kroon van wel 4 meter doorsnede. Deze lange takken zijn gevoelig voor wind, waardoor er takken kunnen uitwaaien. Dit geeft meestal grote wonden die een invalspoort kunnen vormen voor schimmels. Om dit tegen te gaan is snoei van Catalpa noodzakelijk, bovendien is de bolvorm dan veel meer uitgesproken en dus mooier. Meer informatie over bolbomen.

bolcatalpa snoeien
Afbeelding: bolcatalpa.

Wanneer en hoe Catalpa snoeien?

Een bolcatalpa snoei je het best nà de winter, de takken kunnen dan niet meer invriezen. De takken mogen teruggesnoeid worden tot ongeveer 20-30 cm.

Tip: gebruik een scherpe snoeischaar en zorg voor mooie, gladde snoeiwonden. Zo zullen de wonden snel opdrogen en hebben schimmels geen kans.

De overgebleven takken zullen kort daarna massaal uitlopen met jonge scheuten, om zo weer tot een mooie bolvorm te groeien.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen