2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden zijn we verplicht om ons sortiment tijdelijk te beperken tot enkel planten uit onze eigen kwekerijen. Lees het volledige bericht hier.

NUTTIGE INFORMATIE

Ginkgo biloba boom of Japanse notenboom.

Informatie


De Japanse notenboom of Ginkgo is oorspronkelijk afkomstig uit China en is uit de familie Ginkgoaceae. De plant is een soort van levend fossiel vanwege het feit dat het de enige overgebleven soort is van zowel het geslacht Ginkgo als de familie Ginkgoaceae.

De boom wordt in Japan als een god vereerd, en staat symbool voor hoop, liefde, onveranderlijkheid, tijdloosheid, toverkracht en een lang leven.
In de homeopathie worden extracten van Ginkgo gebruikt bij problemen met de bloedsomloop. Ook in de cosmetica wordt Ginkgo toegepast.

Deze conifeer heeft een sierwaarde vanwege de waaiervormige bladeren met ingesneden top en prachtige goudgele herfstverkleuring. Ze zijn verkrijgbaar als struik, op stam en als boom. Op stam en als struik is de soort Ginkgo biloba ‘Mariken’ beschikbaar. Als boom is dit Ginkgo biloba.

Japanse notenboom
Afbeelding: Ginkgo biloba als boom.

Meer informatie over bomen.

De Ginkgo biloba is geen enorm harde groeier en is als boom zelfs zeer goed te snoeien en klein te houden. Door jaarlijkse snoei kun je een mooie gevulde pyramidale boom krijgen.

Ginkgo biloba 'Mariken
Afbeelding: Ginkgo biloba ‘Mariken’ als struik.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen