2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Vanwege de aanval van een vijandig tuincentrum zijn we verplicht om ons sortiment tijdelijk te beperken tot enkel planten uit onze eigen kwekerijen. Lees het volledige bericht hier.

NUTTIGE INFORMATIE

Engelse rozen van David Austin.

Informatie


David Austin rozen worden ook wel Engelse rozen genoemd. Deze Engelse rozen zijn ontstaan door kruisingswerk van David Austin die destijds niet tevreden was met het aanbod van rozen. Hij wilde de goede eigenschappen van de oude soorten behouden, maar deze door kruisingen nog verbeteren. David Austin zocht naar kenmerken als geur, zachte kleuren (pasteltinten), gevulde-dubbele bloemen, lang doorbloeien, natuurlijke vorm van de struik en ziekteresistentie.

Gebruikswaarde Engelse rozen

De ontwikkelde rozen zijn een enorme verbetering geweest voor het aanbod. Niet alleen omdat ze er prachtig uitzien en lekker geuren, maar vooral door de gebruikswaarde. Toegegeven, het zijn dure rozen. Maar wat is duur als je ziet dat David Austin rozen in de tuinen kwalitatief met kop en schouders boven alle andere rozen uitsteken. Meer informatie over het planten van rozen.

In praktijkomstandigheden bij allerlei toepassingen in de tuin blijkt dat David Austin rozen veel langer doorbloeien, soms tot en met november. Het zijn sterke rozen met een grotere weerstand tegen ziekten en plagen. Ze zijn duurzaam, van een rozenperk met Engelse David Austin rozen kun je jarenlang genieten. Meer informatie over het snoeien van rozen.


Engelse rozen van David AustinAfbeelding: Rosa ‘Crown Princess Margareta’.

 

 

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen