2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten en kamerplanten aan. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten? Dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

De bladeren van mijn perzik zijn misvormd. Wat is dit en wat kan ik hier tegen doen?

Informatie


Krulziekte

Net zoals je in de moestuin en serre wel eens geplaagd wordt door witziekte, kent ook de boomgaard ‘zijn’ schimmels. Perziken zijn vatbaar voor de gevreesde krulziekte. De groei stopt en de bladeren vallen af. Deze schimmel overwintert in de knoppen en moet zeker aangepakt worden. De beste manier om de schimmels te vermijden, is je bomen ertegen te wapenen. Met heermoes, bijvoorbeeld.

Milieuvriendelijke behandelen met: DCM Equi-Protect®

BENLFR_Naturapy_Equi-Protect_150g

Voor de meeste tuiniers is heermoes of paardenstaart een bijzonder vervelend en hardnekkig onkruid. Maar wist je dat Equisetum één van de oudste planten op aarde is, en bomvol mineralen en sporenelementen zit? Zo bevat het opvallend veel kiezelzuur (silicium), wat planten een sterkere en stevigere celwand bezorgt. Daardoor krijgen schimmels als witziekte, maar ook krulziekte (op perzik) en schurft (op appel en peer) minder vat op je de planten. Wapen ze tegen de schimmel – voorkomen is beter dan genezen!

Hoe gebruiken?

DCM Equi-Protect® bevat gedroogde en versneden heermoes. Ook al is het geen keukeningrediënt, je moet er wel eventjes voor de keuken in. Laat 20 g gedurende 30 minuten weken in een liter water (gebruik regen- of putwater, in leidingwater zit te veel chloor), en kook het vervolgens zachtjes, gedurende 45 minuten. Laat afkoelen, zeef, en los op in 10 liter water. Bespuit er de bladeren van je fruitbomen uitvoerig mee. Maak maar zoveel als je nodig hebt, een aftreksel van heermoes kun je niet bewaren. Te gebruiken van februari tot oktober.

“Is je perzikboom al aangetast? DCM Equi-Protect® zorgt ervoor dat de nieuwe bladeren gevrijwaard blijven.”

Chemisch behandelen

Preventief de afgevallen bladeren en snoeihout goed opruimen. Net na de bladval of vroeg in het voorjaar, bij het opengaan van de knoppen, behandelen met Edialux Foram 80WG zodat men schoon kan beginnen. Zo is de plant verlost van de schimmel en zullen de knoppen goed opengaan. Eventueel een extra behandeling in het groeiseizoen bij eerdere ernstige aantastingen.

Edialux Foram 80WG

Afbeelding: Edialux Foram 80WG.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen