2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Let op: Wintersluiting van maandag 18/12/17 tot en met vrijdag 5/1/18.

NUTTIGE INFORMATIE

Dcm Ortie-, Herba- en Savon-Protect, traditionele plantversterkers. (tijdelijk niet leverbaar)

Informatie


Dcm Ortie-Protect®

 Deze brandnetelgier is 100 % natuurlijk en kan gebruikt worden op alle planten zowel in de moestuin, de siertuin als in de boomgaard.

Brandnetels bevatten een opvallend hoog gehalte aan opneembare stikstof en sporenelementen, magnesium, zwavel en ijzer, die de groei van je planten flink stimuleren. Een douche van Dcm Ortie-Protect brandnetelgier op de bladeren werkt preventief en verhoogt de weerstand van je moestuinplanten. Maar ook je kruiden, bessen, boomgaard en siertuin varen wel bij een kuur met Dcm Ortie-Protect. Het geeft je planten een stevige boost en pept kwakkelende planten op.

Hoe gebruiken?

Vernevel Dcm Ortie-Protect over het blad. Wees royaal en zorg dat je alle plantendelen goed raakt, tot het eraf drupt. Voor de moestuin(bak) en de siertuin ook beschikbaar in kleine volumes, zelfs in een klant en klare verstuiver. Geef je planten tussen maart en september regelmatig een douche van brandnetelgier.

Gier is een excellente bijmesting voor snelgroeiende en veeleisende groenten als tomaten, kolen en courgettes. Maar wist je dat je er ook bladluizen mee op afstand houdt? Het bevat namelijk mierenzuur tegen insecten.

DCM Herba-Protect®

Kruidengier van heermoes, varens, smeerwortel en brandnetel.

 Dit plantenaftreksel, gemaakt van maar liefst 4 elkaar versterkende kruiden, is 100% natuurlijk en kan gebruikt worden op alle planten zowel in de moestuin, de siertuin als de boomgaard.

Heermoes of paardenstaart mag dan wel een hardnekkig en heel vervelend onkruid in de tuin zijn, het is ook een bijzonder waardevolle bron van mineralen en sporenelementen. Zo bevat het opvallend veel kiezelzuur (silicium), wat planten een sterkere en stevigere celwand bezorgt. Daardoor krijgen schimmels als witziekte, krulziekte en schurft veel minder vat op de planten in je moestuin en boomgaard. Dcm Herba-Protect combineert heermoes met andere mineraalrijke planten als smeerwortel en varens, en extra brandnetels voor nog meer stikstof. Dat levert een bijzonder dankbaar plantenaftreksel voor de tuin op.

Hoe gebruiken?

Vernevel Dcm Herba-Protect royaal over de boven- en onderkant van de bladeren, tot het eraf drupt. Ook beschikbaar in een kant- en klare verstuiver. Te gebruiken tussen februari en augustus.

DCM Savon-Protect®

Natuurlijke zeep, verrijkt met brandnetelgier.Deze met brandnetelgier verrijkte natuurlijke zeep is ideaal voor het reinigen van de bladeren en het verwijderen van roetdauw na aantasting van blad-, dop-, wol of schildluis. Ze kan gebruikt worden op alle planten zowel binnen, buiten als in de boomgaard.
Onder het uitvloeiende laagje zeep kunnen de blad-, schild- en dopluizen, maar ook mijten, namelijk niet meer ademhalen, en geraken je planten ervan verlost. Maar Dcm Savon-Protect doet meer. Door de combinatie van de natuurlijke zepen met netelgier krijgt je verzwakte plant, dankzij de extra stikstof en sporenelementen, meteen ook een herstelboost.

Hoe gebruiken?

Vernevel Dcm Savon-Protect over de bladeren, en zorg dat je alle plantendelen goed raakt. Je kunt het in de moestuin, siertuin, boomgaard, op rozen en op Buxus toepassen. De toepassingsperiode is van april tot en met september.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen